landschap

uit 2006 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Strand tafereel met Zeecafé

2016

Dit strand tafereel is geschilderd tijdens de schilderweek in Oostkapelle (Walcheren) augustus 2016 onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda​. Dit is het uitzicht op het Zeecafé vanaf ons strandhuisje. Wat een heerlijke zomerse dag! Het schilderij is overigens geheel met het paletmes geschilderd  

Strand huisjes Oostkapelle

2016

Dit strand tafereel 'strand huisjes' is geschilderd tijdens de schilderweek in Oostkapelle (Walcheren) augustus 2016 onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda​. Terwijl ik dit schilderij aan het maken was op het strand is er een foto van mij gemaakt en die is op de lokale tv zender getoond 'het was mooi weer voor de schilders'. Het doekje is geheel met het paletmes geschilderd.

Duin tafereel Oostkapelle

2016

Dit strand tafereel is geschilderd tijdens de schilderweek in Oostkapelle (Walcheren) augustus 2016 onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda​.   Dit is het uitzicht op de duinen, gelegen achter ons strandhuisje.

De zee Oostkapelle

2016

Dit strand tafereel is geschilderd tijdens de schilderweek in Oostkapelle (Walcheren) augustus 2016 onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda​. Dit is het uitzicht op de zee vanaf ons strandhuisje. We hebben ons die dag laten inspireren door de schilders die begin 20ste eeuw daar geschilderd hebben zoals Mondriaan. Het doekje is geheel met het paletmes geschilderd.

Ondergaande zon Oostkapelle

2016

Dit strand tafereel is geschilderd tijdens de schilderweek in Oostkapelle (Walcheren) augustus 2016 onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda​.
Dit is het uitzicht op de zonsondergang vanaf ons strandhuisje. 
Het doek is geheel met het paletmes geschilderd

Kasteel Westhove Oostkapelle

2016

Tijdens de schilderweek in Oostkapelle (Walcheren) augustus 2016 onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda​ zijn we op de laatste dag naar kasteel Westhove geweest.   Dit is het uitzicht op het kasteel vanuit de kasteel tuin vanaf de achterkant. Die dag wilde ik de uitdaging aangaan van het persfectief waarbij ik terug ben gegaan naar de essentie van dit gebouw.   Het doekje is geheel met het paletmes geschilderd.

De Brink in Cothen

2016

Dit schilderij is 'en plein air' gemaakt in Cothen op de Brink, tijdens de buitenschilderdagen van schilderscollectief Contrast.

Frankrijk 2015, boerderij

2015

In de zomer van 2015 heb ik een week in midden Frankrijk geschilderd (Louroux Bourbonnais), onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. We hebben daar in diverse dorpjes rondom onze verblijfplaats geschilderd.
Die dag gingen we landschap schilderen (niet zo mijn ding) maar gelukkig was er deze boerderij. We moesten opschieten die dag want we zagen de regenwolken aan komen drijven. Dit doek is zowel met de kwast als het paletmes geschilderd.

Frankrijk 2015, Vieure

2015

In de zomer van 2015 heb ik een week in midden Frankrijk geschilderd (Louroux Bourbonnais), onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. We hebben daar in diverse dorpjes rondom onze verblijfplaats onze ezels opgezet. Dit doek heeft een zwarte ondergrond en is volledig met het paletmes geschilderd in het dorpje Vieure.

Frankrijk 2015, Theneuille

2015

In de zomer van 2015 heb ik een week in midden Frankrijk geschilderd (Louroux Bourbonnais), onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. We hebben daar in diverse dorpjes rondom onze verblijfplaats geschilderd. Dit doek heeft een zwarte ondergrond en is volledig met het paletmes geschilderd in het dorpje Theneuille.

Frankrijk 2015, camping, stacaravan

2015

In de zomer van 2015 heb ik een week in midden Frankrijk geschilderd (Louroux Bourbonnais), onder leiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. We hebben in diverse dorpjes rondom onze verblijfplaats geschilderd maar die dag bleef ik met een groepje op de camping.  Ik wilde die dag de sfeer op de camping vastleggen: ongedwongen en ontspannen.

Dit doekje heeft een zwarte ondergrond en is zowel met de kwast als het paletmes geschilderd.

Frankrijk 2015, camping, tent

2015

In de zomer van 2015 heb ik een week in Frankrijk geschilderd (Louroux Bourbonnais), die dag wilde ik de sfeer van de camping vastleggen. Ik heb hier met een beperkt kleurenpallet gewerkt en de verf met het paletmes aangebracht op het doek.

VW Kever

2014

Langbroek juni 2014

Voor de leden van het Schilderscollectief had ik een schilderdag georganiseerd bij garagebedrijf Imminkhuizen te Langbroek.
Sommige kozen de Utrechtse heuvelrug als inspiratie maar ik nam de VW kever,
we waren tenslotte bij een garage...

Frankrijk 2014, Louroux Bourbonnais

2014

In de zomer van 2014 heb ik een week in Frankrijk (in de Auvergne) geschilderd onder begeleiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. 
Dit schilderij is gemaakt in het kleine dorpje Louroux Bourbonnais

Frankrijk 2014, Hérisson

2014

In de zomer van 2014 heb ik een week in Frankrijk (in de Auvergne) geschilderd onder begeleiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. 
Deze dag hebben we in het plaatsje Hérisson geschilderd. Ik heb nog nooit zoveel bekijks gehad als die dag, het hele dorp liep uit. Mijn Frans is niet zo goed dus ik kon geen gesprekje voeren, totdat Marie naast me kwam staan, ze bleek uit Nederland te komen en zij gaf mij bijzonder veel aanwijzingen en tips, hoe kreeg ik haar op een nette manier weer weg..

Hollandse luchten

2013

Op 28 september 2013 hebben we met ons schildercollectief 'Contrast' een workshop gevolgd bij docente Karin Boers met als thema Hollandse luchten. Ik heb het doek opgezet met het paletmes, maar ik ben halverwege overgegaan op de kwast. Met dit schilderij als resultaat.

Achter de kerk in St. Didier

2013

In de zomer van 2013 heb ik een week in Frankrijk (Chevannes) geschilderd onder begeleiding van Karin Boers en Anne Jitske Salverda. 
Halverwege de week gingen we naar st. Didier, een klein pittoresk plaatsje in de buurt. Dit schilderij heb ik daar opgezet en later afgemaakt. Dit schilderij is geheel geschilderd met het paletmes.
Ik zat daar achter de kerk, heerlijk in de schaduw, je ziet de muur nog net op het schilderij.
Af en toe kwam de docente even langs voor advies en een praatje. Dat was de lekkerste schilderplek van de week.

Kersen uit Cothen

2012

Dit schilderij is onderdeel van een tweeluik. Dit is naar waarneming geschilderd in de boomgaard te Cothen. De onderschildering is opgezet met de kwast, in de laatste laag heb ik alleen gewerkt met het paletmes. Hierdoor krijg je een mooi gelaagd schilderij met een lossere, wat stoere uitstraling. Als het tweeluik als geheel wordt gekocht, krijg je € 25,- korting.

Kersen uit Cothen

2012

Dit schilderij is onderdeel van een tweeluik. Dit is naar waarneming geschilderd in de boomgaard te Cothen. De onderschildering is opgezet met de kwast, in de laatste laag heb ik alleen gewerkt met het paletmes. Hierdoor krijg je een mooi gelaagd schilderij met een lossere, wat stoere uitstraling. Als het tweeluik als geheel wordt gekocht, krijg je € 25,- korting.

zuid frankrijk

2008

Dit is geschilderd in Zuid Frankrijk 'en plein air' met het palletmes. Ik heb alleen de primaire kleuren gebruikt en zelf de overige kleuren door menging verkregen.

Volle maan

2006

Gemengde technieken: ik heb gewerkt met Acryl,Olieverf en waterglas. De prijs is incl. een prachtige zwarte baklijst met zilveren rand.