stilleven

uit 2005 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

High tea

2018

Voor dit schilderij heb ik me laten inspireren door een koffie/ lunch room. Daar hing oud servies aan de muur, wat mij erg aanspreekt. Vervolgens heb ik van mijn eigen servies een stilleven gemaakt en van boven gefotografeerd. Deze foto heeft als basis gediend voor mijn schilderij. Met dit schilderij wil ik vrolijkheid en gezelligheid uitstralen.

Stilleven met kop en schotel

2014

Ik ben gek op oud serviesgoed met bloemen, net als bloemenprintjes op kleding en behang.  Dit heeft mij geïnspireerd tot het maken van dit schilderij.  Het behang op de achtergrond van dit schilderij is een restje uit onze slaapkamer, het kleed is een jurkje van mijzelf en de kop en schotel is nog van mijn oma geweest.

Gezellig we krijgen eters! -hoofdgerecht-

2016

Met dit schilderij wilde ik graag mijn twee hobby’s verenigen: het schilderen en het (gezond) bakken.    Dit schilderij is onderdeel van een serie ‘gezellig, we krijgen eters’. Op deze twee doeken is het voorwerk te zien voor het hoofd- en nagerecht.

Gezellig we krijgen eters! -toetje-

2016

Met dit schilderij wil ik graag mijn twee hobby’s verenigen: het schilderen en eten bereiden. 
Dit schilderij is een onderdeel van een kleine serie ‘gezellig, we krijgen eters’, waarmee ik het voorwerk wil uitbeelden als je thuis gasten krijgt die blijven eten. Op deze twee doeken is het voorwerk te zien voor het hoofd- en nagerecht.  

Stilleven met fruit

2012

In 2012 heeft het schilderscollectief een workshop 'stilleven' georganiseerd onder leiding van Jean Paul van Boxtel. We hebben daar naar foto gewerkt omdat het atelier helaas niet toe liet om een stilleven neer te zetten. Daar heb ik dit schilderij met olieverf opgezet en later afgemaakt.

Stilleven met kruik en fruit

2011

Tijdens een workshop van Jean Paul van Boxtel, waarbij het mengen van je eigen kleuren en het werken met vooral vergrijsde kleuren, heb ik dit werk gemaakt. Geïnspireerd door het werk van Jean Paul van Boxtel zelf.

Het doek is geheel geschilderd met het paletmes en is opgebouwd uit diverse lagen verf.

Tafel tafereel

2011

Dit stilleven is naar waarneming geschilderd. Het schilderij is opgebouwd uit meerdere lagen verf over elkaar heen wat een prachtig doorleefd uiterlijk oplevert. Er is zowel met het mes als met de kwast gewerkt, zowel in dekkende lagen als in transparante lagen. (De prijs is incl. een baklijst)

Een trio van Wijkse peren

2010

Tijdens onze schilderles kregen we de opdracht om Wijkse peren (of appels) naar waarneming te schilderen voor de groepsexpositie van het Wijks Atelier. Elke groep maakte rondom een thema uit Wijk bij Duurstede hun eigen serie. Per serie kon het publiek kiezen wie het mooiste doek had gemaakt.

Boven verwachting had mijn doek gewonnen uit de serie 'Wijks fruit'. Als prijs volgende een andere groeps expositie in het Gemeentehuis van Wijk bij Duurstede met alle winnende werken.

schaal, fles en hortensia

2008

Een stilleven geschilderd met het palletmes.

Peren drieluik

2008

Een drieluik op 1 doek. Gewerkt met warme kleuren.

Vincent van Gogh

2005

Ode aan Vincent. Een stilleven met o.a. een hoed, pijpje en een fles.