bloemen

uit 2004 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bloesem 'Daphne'

2013

Om in de voetsporen te treden van mijn schilderheld 'Vincent van Gogh' heb ik dit schilderij gemaakt geïnspireerd door de geboorte van mijn 1e nichtje in mei 2013.
In de maand dat zij is geboren, stond deze bloesem te Cothen in bloei. Daarom draag ik dit schilderij aan haar op.  

Anthurium

2013

Dit schilderij is in opdracht gemaakt en naar waarneming geschilderd.

Ik heb met veel lagen over elkaar heen gewerkt, zowel met het paletmes als met de kwast, zowel in dekkende lagen als transparante.

 

2 rode klaprozen

2012

Deze twee klaprozen heb ik in opdracht geschilderd en staan symbolisch voor twee flirtende mensen. De onderste bloem streelt de bovenste bloem die de ander met open armen ontvangt.

Ik heb met veel lagen over elkaar heen gewerkt, zowel met het paletmes als met de kwast, zowel in dekkende lagen als transparante.

Zie ook het andere schilderij met de twee klaprozen, deze zijn tegelijkertijd ontstaan.

2 rode klaprozen nr2

2012

Dit schilderij is tegelijkertijd ontstaan, als het andere werk wat in opdracht is geschilderd. In dit schilderij heb ik echter meer de nadruk gelegd op de bloemen zelf, door deze uit te vergroten. Ook deze twee klaprozen staan symbolisch voor 2 mensen die liefkozend toenaderingen zoeken tot elkaar.  Ik heb met veel lagen over elkaar heen gewerkt, zowel met het paletmes als met de kwast, zowel in dekkende lagen als transparante.

Fruitbloesem

2011

Elk jaar weer geniet ik met volle teugen als de bomen weer hun bloesem tonen. En elk jaar inspireert het mij tot het maken van een schilderij. Van mij vriendin Inge kreeg ik een prachtige foto met een fruit-bloesem. Ik wilde het doek een ingetogen, iets wat serene sfeer meegeven. Dit heb ik in de achtergrondkleur en de bloesembloemen, die door al hun schaduwtinten een beetje blauw zijn uitgevallen tot uiting willen brengen.  

Studie van een anjer 1

2011

Ik heb een kleine serie gemaakt met de studie van de anjerbloem.
Tevens een mooie gelegenheid om mijn nieuwe verf uit te proberen en te kijken wat de schaduw doet. Ik heb hier naar waarneming geschilderd. Hierbij 1 doekje uit de serie

Studie van een anjer 2

2011

Ik heb een kleine serie gemaakt met de studie van de anjerbloem.
Tevens een mooie gelegenheid om mijn nieuwe verf uit te proberen en te kijken wat de schaduw doet. Ik heb hier naar waarneming geschilderd. Hierbij 1 doekje uit de serie waar met name de schaduw een belangrijke plaats inneemt.

Studie van een anjer 3

2011

Ik heb een kleine serie gemaakt met de studie van de anjerbloem.
Tevens een mooie gelegenheid om mijn nieuwe verf uit te proberen en te kijken wat de schaduw doet. Ik heb hier naar waarneming geschilderd. Hierbij 1 doekje uit de serie.

witte stokrozen

2011

Witte stokrozen met een paarse kleur achtergrond

Magnolia bloesemtak

2009

Een tak met Magnolia bloesem.

Ik heb gewerkt naar een foto, die ik zelf heb gemaakt in de tuin van Soestdijk. De prijs is inclusief een baklijst

rode roos in blauwe achtergrond

2010

Ik heb gewerkt met heavy gel en met het paletmes de roos ‘gemodelleerd’. Er zijn diverse rozen in verschillende kleuren op voorraad.

Gele klaprozen

2007

Gele, zonnige klaprozen vanaf de onderkant gezien, de haartjes op de stelen en knoppen zijn zichtbaar en door de transparantie van sommige bladeren zie je de schaduw van de stampertjes erdoorheen

klaprozen vertikaal

2007

4 klaprozen in een crème, oranje achtergrond, geheel met het paletmes geschilderd

4 klaprozen horizontaal

2007

Dit doek is opgebouwd uit diverse lagen over elkaar met het paletmes, waardoor er een mooie structuur ontstaat met diepte. Het bijzondere aan dit doek is de gedeeltelijke rode achtergrond tegen de rode bloemen aangezet.

Hart van een bloem

2004

Hart van een bloem